ankara otel şarkı sözleri iç mimarlık ankara rent a car ankara sex izle
Meer informatie
Meest recente berichten
Facebook

15 uur geleden

Heusden Transparant

Vandaag ontvingen wij de antwoorden op de vragen die wij gesteld hadden met betrekking tot de overname van Emté door Jumbo. Hieronder de antwoorden. ... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook
Heusden Transparant | Welkom in Heusden
16277
post-template-default,single,single-post,postid-16277,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Welkom in Heusden

Welkom in Heusden

In mijn vorig schrijfsel heb ik aandacht geschonken aan het streven van de burgemeester en een deel van de raad om vluchtelingen tijdelijk te huisvesten in Heusden. Een nobel streven, maar minder eenvoudig dan gedacht.

Bij de derde raadsvergadering over dit onderwerp mogen we constateren dat de wereld op dat punt weer is veranderd. Den Haag wil niet meewerken aan de wijze waarop Heusden dat wilde invullen. Heusden mag nu kijken of het lukt om een kleinschalige opvang te realiseren voor een vijftigtal kinderen. Ik hoop dat Hamming c.s. daar wel in slagen. Voor de rest. Bewoners van drie kernen mogen uitmaken waar de opvang van 200 personen komt. Ben benieuwd wie er in slaagt om het in een andere kern dan zijn eigen kern te realiseren. Mocht geen enkele kern ze willen, ja dan komen ze volgens Hamming gewoon niet. Maar hier geldt, eerst zien, dan geloven. En de kosten van dit alles, och daar komen de inwoners van Heusden later dit jaar nog wel achter. Al moet het via een extra verhoging van de WOZ of het benutten van de overschotten op het PGB budget van de gemeente. In dat soort zaken is deze coalitie erg goed.

Een ander punt dat de gemoederen, in het bijzonder in Drunen, aardig bezig houdt is wederom de Voorste Venne. Dat dossier gaat, dankzij de voortreffelijke inbreng van de verantwoordelijk wethouder, steeds meer gelijkenis vertonen met het Centrumplan in Vlijmen. Jaren praten terwijl er niets gebeurd en bakken met  geld over de balk worden gegooid.

Uit publicaties maak ik op dat verantwoordelijk wethouder van Engeland, dan wel 12 maanden heeft zitten te slapen, dan wel 12 maanden bang is geweest om sturend op te treden in de werkgroep waar hij zitting in had. De uitgangspunten die de raad in haar besluitvorming had vastgelegd was hij ook maar vergeten. Kennelijk is ook hij nu de mening toegedaan dat een bruisend cultureel centrum de Voorste Venne, een Utopie is met het thans beschikbare geld. Echter hoe je het went of keert, Van Engeland heeft laten zien dat hij wel erg slappe knieën heeft en eigenlijk volstrekt ongeschikt is voor dit soort zaken. In het normale bedrijfsleven worden dergelijke “managers” na zo’n sof op de keien geschopt, zonder gouden handdruk.

Zijn opmerking dat hij de raad beter had moeten informeren is een volstrekte dooddoener, maar ja de coalitie slikt zijn wanpresteren voor zoete koek. Ook vraag ik mij af wat zijn standpunt in het College van B&W was. Was hij daar ook voor meer geld of juist niet. Als het laatste het geval is maakt dat alles nog veel treuriger en is het gedrag van Van Engeland te kwalificeren als “huilen met de wolven in het bos”! Of er uiteindelijk meer geld voor beschikbaar komt, ik denk het wel. Anders komt toch nog uit wat Van Engeland eigenlijk wil, slopen!

Adios amigos

Flor de Oliva

Geen reactie's

Geef een reactie