ankara otel şarkı sözleri iç mimarlık ankara rent a car ankara sex izle
Meer informatie
Meest recente berichten
Facebook

15 uur geleden

Heusden Transparant

Vandaag ontvingen wij de antwoorden op de vragen die wij gesteld hadden met betrekking tot de overname van Emté door Jumbo. Hieronder de antwoorden. ... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook
Heusden Transparant | in Heusden bruist alles, vooral de portemonnee
16299
post-template-default,single,single-post,postid-16299,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

in Heusden bruist alles, vooral de portemonnee

in Heusden bruist alles, vooral de portemonnee

Het gaat goed in Heusden, het ene na het andere lijk valt uit de kast. Een renteclaim die alsnog moet worden betaald van circa 3 ton, een faillissement van een bedrijf dat naar nu blijkt als een forse achterstand heeft voor wat betreft het betalen van de erfpachtcanon, een tonnetje of anderhalf. Of er nog meer lijken zijn dat weten ze niet. Ze hebben zoveel kasten waar lijken uit kunnen vallen.

Eigenlijk is de Voorste Venne ook zo’n lijk, alleen niet uit de kast. Het resultaat is niet anders, althans voor sommigen.

Naar recent bleek, lapt het College op een geheel eigen manier de wettelijke informatieplicht richting gemeenteraad aan hun laars. Sterker nog, de Voorste Venne is een voorbeeld bij uitstek als het gaat om achterkamertjespolitiek. Naar is gebleken was de leider van de coalitie al in januari dit jaar geïnformeerd over de stand van zaken. De argumenten die het College gebruikt om dat te vergoelijken zijn gezocht. Helemaal de argumenten die het College gebruikt om te vergoelijken waarom de coalitie in maart 2016 een presentatie heeft gekregen van de verantwoordelijk wethouder over de stand van zaken.  Hiermee ontstond in april tijdens een informatiebijeenkomst waarin over de Voorste Venne werd gesproken de bizarre situatie dat een deel van de raad (coalitie) beter en uitgebreider was geïnformeerd dat het andere deel (oppositie). Van dat soort situaties kijk ik niet op in het land waar ik momenteel woonachtig ben. Echter ik had in mijn stoutste dromen niet kunnen denken dat Midden Amerikaanse toestanden aan de orde zijn in Heusden.

Vervolgens lees je in een reactie van het College dat het overleg met de coalitie dan ook als zodanig moest worden gezien en niet anders. Ook Musters van Gemeentebelangen reageerde op de site van die partij met een column die meer weg had van damage control dan iets anders. Kennelijk beseft ook hij terdege dat het College coalitie en oppositie verschillend behandelt.

Dat alles in een gemeente die gedragscodes heeft en een integriteitscode. Op wie die van toepassing zijn is voor mij een vraag, kennelijk niet voor het College.

Dan kent Heusden ook nog genoeg “lijken in wording”. Volgens mij is het Centrumplan Vlijmen ook een “lijk in wording”. Er is meer geld nodig voor de inrichting van de openbare ruimte nodig. Gemakshalve had men een bedrag voor het plaatsen van kunstwerken gebruik om het verlies uit de afgelopen jaren, de nodige miljoenen, weg te poetsen. Daarnaast zal het uitkopen van huurders en eigenaren ongetwijfeld meer hebben gekost dan vooraf geraamd. Het Centrumplan zal dus de nodige miljoenen meer kosten dan het bedrag waaraan de raad haar goedkeuring heeft gegeven. En zo klungelen ze door.

Een ander “lijk in de kast” is de Poort van Heusden. Al sedert 2012 is men serieus in gesprek met belangstellenden. Elke keer blijkt dat achteraf een andere partij te zijn. Ik vraag mij af hoe lang de gemeenteraad zich laat piepelen door het College. Dat de coalitie zich tot nu toe rustig houdt kan ook alles te maken hebben met het feit dat zij ook in dit dossier veel meer informatie hebben dat de oppositiepartijen. Immers het huidige College veegt alle informatieverstrekking aan de coalitie af als coalitieoverleg.

Dat de gemeentewet glashelder is over het verstrekken van informatie aan de gemeenteraad is kennelijk niet relevant. Gewoon burgers bepalen bij hun wettelijke verplichtingen en zelf trutsmoesjes verzinnen om vooral niet aan wettelijke verplichtingen te hoeven voldoen.

En als het toch veel meer kost, och dan verhoog je gewoon de OZB of kort je nog verder op subsidies of WMO. De inwoners van Heusden beschikken kennelijk over een ongekend incasseringsvermogen in financiële zin.

Ik ga de komende week maar eens naar een vergadering van het lokale gemeentebestuur. Kan niet erger zijn dan in Heusden.

Adios Amigos,

Flor de Oliva

 

Geen reactie's

Geef een reactie