ankara otel şarkı sözleri iç mimarlık ankara rent a car ankara sex izle
Meer informatie
Meest recente berichten
Facebook

15 uur geleden

Heusden Transparant

Vandaag ontvingen wij de antwoorden op de vragen die wij gesteld hadden met betrekking tot de overname van Emté door Jumbo. Hieronder de antwoorden. ... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook
Heusden Transparant | Dansen op schalen met gebroken benen
16420
post-template-default,single,single-post,postid-16420,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Dansen op schalen met gebroken benen

Dansen op schalen met gebroken benen

In mijn vorige column gaf ik aan dat er weer een raadsvergadering nakende was. Dat zijn er twee geworden. De eerste betrof er een die te maken had met het GOL. Aanvankelijk een informatieve bijeenkomst echter CDA en Heusden Transparant hadden afgedwongen dat het een raadsvergadering zou zijn. En maar goed ook, immers nu konden de aanwezigen precies zien hoe onwetend het overgrote deel van de politici in deze gemeenteraad zijn.
Het kan niet anders zijn dan dat voorafgaand aan de vergadering, de coalitiepartijen zaken hadden afgestemd. “Kritische” vragen stellen en uiteindelijk roepen dat de ene variant, uiteraard niet die van het College, iets duurder is en dus af mag vallen. En of dat daadwerkelijk zo is, daar moet je die mensen niet om vragen want dan moeten ze het antwoord schuldig blijven. Zelfs de wethouder die de keuze verdedigt weet het niet.

De Heusdense raad heeft mond vol over het betrekken van burgers bij de politiek. Dat noemen ze daar “Dansen op Schalen”. Alleen al de opmerking van Van der Poel dat daar invulling aan is gegeven omdat ze 1 van de 72 varianten hebben overgenomen en de rest de prullenbak in hadden gebonjourd, zegt meer dan genoeg.

Die inwoner interesseert het College en de coalitie geen ene snars. Ze zijn goed om fors mee te betalen aan de financiële puinhoop die de huidige coalitie en diens voorganger hebben veroorzaakt.

In de tweede vergadering, was het niet veel beter. Ook in deze vergadering bleek weer dat de wethouders er maar op los kletsen, de oppositie weerwoord geeft en de coalitie alles prima vindt.

Het nieuwe afvalbeleidsplan, fantastisch volgens de coalitiepartijen. Dat een deel van de bevolking slechter af is, wat maakt dat nu uit. Helemaal niets. Huisvesting scholen, van hetzelfde laken een pak. Een stuntelende wethouder die zich ook in dit dossier, net als bij de Voorste Venne, buil na buil valt maar die netjes de hand boven het hoofd wordt gehouden door “zijn” fractievoorzitter. Ook het jongmens Blankers schikt zich in die serviele houding en waakt er voor om kritisch te zijn.

Slechts enkelen begrijpen dat Van Engeland de gereserveerde gelden voor niet uitgevoerd onderhoud aan scholen van Scala wil gebruiken voor de realisatie van een integraal huisvestingsplan voor alle scholen in Heusden. Zelf mist hij de kwaliteiten om zoiets te verzinnen, dat zal ongetwijfeld een andere leperd in het gemeentehuis verzonnen hebben.

Oh ja, inmiddels zijn er 5 jaren verstreken waarin het College roept dat zij serieus in gesprek zijn met een gegadigde voor de Poort van Heusden. En ja, het is bijna gelukt. Er is een gegadigde. Er komt een nieuwe naam en het probleem is kennelijk opgelost. Wat uiteindelijk de financiële consequenties zijn voor de gemeente, daar wordt met geen woord over gerept. Dat er dik geld bij moet is zo klaar als een klontje, alleen weten we nog niet hoeveel miljoenen dat het betreft. Dat is het eerste lijk dat in 2017 uit de kast zal vallen.

Adios amigos,

Flor de Oliva

Geen reactie's

Geef een reactie