Flor de Oliva - Heusden Transparant

Title
Ga naar de inhoudGrijze muizen in een grijs gebied…....

Afgelopen weekeinde las ik in het Brabants Dagblad dat het “Plein Fontein” in de Voorste Venne in Drunen, een doorstart gaat maken. Begin juli kwamen een aantal horeca ondernemers in het geweer tegen het feit dat De Voorste Venne, wederom toestemming van de gemeente kreeg om commerciële activiteiten te organiseren.

Al eerder organiseerde De Voorste Venne, een met veel geld gemeenschapsgeld gesubsidieerde culturele instelling, commerciële activiteiten die ook in een horeca onderneming plaats had kunnen vinden. In de volksmond dus gewoon concurrentievervalsing! In het verleden heeft de lokale politiek, wanneer er weer extra geld naar de Voorste Venne moest in verband met tekorten op de exploitatie, steeds aangegeven dat De Voorste Venne niet als concurrent mag optreden van de lokale horeca.

Die opvatting werd telkenmale door de verantwoordelijk wethouder onderschreven. De wethouder ziet dat kennelijk, op sommige momenten, weer iets anders. In het verleden was de wethouder helder, commerciële activiteiten in de horeca en niet in de Voorste Venne. Hij spreekt nu over een “grijs gebied” en over een “spanningsveld”. Ongetwijfeld zal de term “grijs gebied” slaan op de vraag of een dergelijke activiteit nu wel of niet onder de noemer cultuur te schuiven valt. Het begrip “spanningsveld” zal ongetwijfeld slaan op de financiële positie van De Voorste Venne.

Immers des te meer inkomsten die organisatie heeft, des te minder hoeft de wethouder bij te lappen in de toekomst. En, dat heeft hij de afgelopen jaren al menigmaal en in ruime mate moeten doen. Overigens werkelijk geniaal vind ik deze wethouder als hij er op deze wijze in slaagt er voor te zorgen dat De Voorste Venne voldoende financiële middelen heeft, om de door de politiek gewenste huisvesting van de bibliotheek in De Voorste Venne zonder de zoveelste bijdrage van de gemeente te realiseren.

Volgens de huidige voorzitter van de bibliotheek zal er tenminste een klein miljoentje nodig zijn om het gebouw aan te passen. Over de kosten van de verhuizing zelf wordt nog niet gesproken. Blijft overeind dat de lokale horeca, op dit punt, weinig tot niets te verwachten heeft van de verantwoordelijke wethouder(s). Van eventuele gesprekken hoeven zij, zo leert de geschiedenis, ook niet veel te verwachten. Met dit soort bestuurders blijf je last houden van grijze gebieden en spanningsvelden!

Adios en houdoe war

Flor de Oliva
© 2018 - Heusden Transparant. Alle rechten voorbehouden.
Webhosting & Design by Conective.nl
Terug naar de inhoud