Heusden Transparant Updates - Heusden Transparant

Title
Ga naar de inhoud

Een koe in zijn kont kijken, nou nee. Gewoon ….

Heusden Transparant
Gepubliceerd door Flor de Oliva in Flor de Oliva · 13 november 2019
U heeft al geruime tijd niets meer van mij gehoord. En eigenlijk ben ik wel een beetje klaar met die Heusdense politiek. Een coalitie die zijn portefeuillehouders beschermd, maakt niet uit of ze wel of niet naast de pot gepist hebben. De coalitie in stand houden is belangrijker dan de belangen van de inwoners van de gemeente. Raadsleden die geen geheugen hebben.

De oppositiepartijen willen wel, maar maken dankzij de coalitie eigenlijk geen schijn van kans, anders dan bij voortduring de vinger op de zere plek leggen. En duaal besturen is iets dat sommige coalitiepartijen nog steeds niet onder de knie hebben.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dus heb ik de typemachine maar weer eens gepakt omdat ik mij mateloos verbaas, en in hoge mate erger aan de gang van zaken rond de Voorste Venne.

In 2015 deed Anderson c.s. een onderzoek in het kader van de revitalisering van de Voorste Venne. De bedoeling was om van de Voorste Venne een multifunctionele en bruisende instelling te maken. Allerlei organisaties, inclusief een bibliotheek, zouden hun onderdak in de “nieuwe VoorsteVenne” moeten kunnen vinden. Uiteindelijk gaf Anderson zijn opdracht terug omdat een strak budget van 5 miljoen niet toereikend zou zijn en het College en raad er geen dubbeltje bij wilden leggen.

Inmiddels zijn wij een paar jaar verder, de Voorste Venne is gerenoveerd voor een kleine 7 miljoen en het gaat waarschijnlijk weer de verkeerde kant op. Uit een recent krantenartikel valt op te maken dat de gemeente inmiddels een vordering heeft van ca een kwart miljoen op de Voorste Venne en in de gemeenteraad werd nog recenter duidelijk dat de exploitatie van de Voorste Venne kennelijk het probleem vormt.

Dat bracht een meerderheid van de raad ertoe om middels een motie de wethouder zo ongeveer opdracht te geven om te kijken of de bibliotheek niet alsnog in de Voorste Venne zou kunnen. Dat zou dan de exploitatie verbeteren……

Als ik dat dan lees vraag ik mij af of die mensen geen geheugen hebben en wat voor soort bestuurders dat zijn. In 2015 torpederen ze op voorhand, om financiële redenen, een plan waarbij de bibliotheek deel uitmaakt van de revitalisering. En nu. Doe de bibliotheek er maar bij en dan komt het wel goed. Waarschijnlijk zonder zich een moment afgevraagd te hebben waarom het nu weer fout gaat.

Voor mij is nu al duidelijk dan wanneer de bibliotheek bij of in de Voorste Venne wordt gehuisvest, het kostenplaatje uiteindelijk veel hoger zal zijn dat bij de plannen van Anderson. Voortschrijdend inzicht, ook daar hebben veel raadsleden geen last van.

De inwoner van Heusden betaald uiteindelijk altijd het gelag.

Adios amigos,
Flor de Oliva


© 2018 - Heusden Transparant. Alle rechten voorbehouden.
Webhosting & Design by Conective.nl
Terug naar de inhoud