Heusden Transparant Updates - Heusden Transparant

Title
Ga naar de inhoud

BREKEBEEN

Heusden Transparant
Gepubliceerd door in Flor de Oliva · 30 december 2017
Ik heb al eerder in deze column aandacht besteed aan De Voorste Venne. Een eerdere opmerking dat dat dossier zich dreigt te ontwikkelen naar een soap dreigt steeds meer de waarheid te worden. Nog geen twaalf maanden geleden werden in een raadsvergadering openlijk vraagtekens geplaatst bij het feit of de verantwoordelijk wethouder eigenlijk wel geschikt was om dit dossier in zijn portefeuille te houden. Van Engeland zelf was van mening dat hij dat zeker wel kon want hij had veel geleerd en zijn verwachting was dat de gemeenteraad in maart 2017 een beslissing zou kunnen nemen over de verbouwing van de Voorste Venne. Voortvarend ploeterde hij voort.

Vorige week las ik in het Brabants Dagblad dat het toch weer anders gaat dan de wethouder dacht. Het College heeft steeds het standpunt gehuldigd dat de verbouwing zou moeten kunnen voor een bedrag van ongeveer 5 miljoen. Nu plotsklaps wordt duidelijk dat er geen aannemer te vinden is die de opknapbeurt voor dat bedrag wil realiseren.Voor mij eigenlijk geen verrassing. Immers die 5 miljoen dateert uit een periode dat de aannemers ook last hadden van de economische crisis en alles aangrepen om maar werk te houden. Dat de economische situatie in Nederland in de afgelopen anderhalf gewijzigd is dringt nu pas door tot Van Engeland. Hij is, zoals gebruikelijk weer te laat en ziet kennelijk nu pas in dat de tijd dringt. Hij durft zelfs te stellen in een krantenartikel dat de bouwkosten momenteel met 3 % per maand stijgen!

Dan is haast inderdaad geboden, immers als hij het bij het juiste eind heeft, kost die renovatie over twaalf maanden tenminste 1,8 miljoen meer dan de vijf miljoen die het College in gedachten had. En dat in de wetenschap dat 5 miljoen al niet genoeg is. Met vorenstaande probeer ik aan te geven dat Van Engeland het talent heeft om met een kinderlijke eenvoudigheid aan te tonen dat hij er werkelijk geen bal verstand van heeft. Of zijn collega van financiën wel zo gelukkig is met zijn gestuntel, betwijfel ik in hoge mate. Immers alles wat boven de 5 miljoen uit stijgt gaat uit de pot van de Algemene Reserve die toch al bijna leeg is. Daar komt nog bij dat Van Engeland nog een appeltje te schillen heeft met Scala als het gaat om het niet uitgevoerde onderhoud van een aantal scholen. Ook hier dacht hij aanvankelijk een van het geld voor het onderhoud niet uit te geven en dat toe te voegen aan de Algemene Reserve. Ook weer een misrekening.

Dat het uiteindelijk wel goed zal komen. Gezien de uitlatingen van Martijn van Esch van DMP, geloof ik daar wel in. Immers hij stelt, in een krantenartikel, dat “onder druk alles vloeibaar wordt”. Hij zal ongetwijfeld bedoelen, de verkiezingen komen er aan en dan mag alles om het kiezersvolk te paaien. Desalniettemin blijft de vraag hoe lang de coalitie nog bereid is om deze bestuurlijke brekebeen een hand boven het hoofd te houden. Of zal het pluche zegevieren?

Kortom hoe je het went of keert, de burger betaald uiteindelijk het gelag. En een renovatie van de Voorste Venne is zeker nog niet in kannen en kruiken met deze wethouder.

Adios Amigos,

Flor de Oliva



© 2018 - Heusden Transparant. Alle rechten voorbehouden.
Webhosting & Design by Conective.nl
Terug naar de inhoud