Meer informatie
Meest recente berichten
Facebook

Heusden Transparant vindt dat minstens 100 starterswoningen in de aankomende 4 jaar moeten worden gebouwd in plaats van 8!

In de aankomende 4 jaar worden maar 8 nieuwe starterswoningen in de gemeente Heusden gerealiseerd. Een slechte zaak voor starters op de Heusdense woningmarkt! Op deze manier krijgen de starters geen kans op een koopwoning in Heusden en moeten zij wijken naar omliggende gemeente zoals Waalwijk. Het was ons al opgevallen dat het bouwen van starterswoningen geen speerpunt is in de begroting van het college van Heusden en nu blijkt dit ook in het aantal te realiseren starterswoningen in de periode 2017 -2020.

8 starterswoningen in 4 jaar voor Heusden?!

Heusden Transparant vindt de starter wel belangrijk en wil tenminste 100 starterswoningen tot maximaal € 185.000 in de aankomende 4 jaar realiseren. Bent u het met ons eens dat de starters in Heusden een kans moeten krijgen?
... Lees meerMinder

Bekijk op Facebook

Onze partij


Onze partij staat voor hetgeen haar naam zegt: Transparantie. 

Wij zijn van mening dat binnen de Heusdense politiek zeker niet altijd sprake is van Transparantie. Binnen onze gemeente lopen projecten waarmee veel, heel veel, geld is gemoeid. Geld van de Heusdense belastingbetaler. Daarom moeten raadsleden informatie kunnen krijgen die zij relevant achten voor hun functioneren als raadslid. Die informatie is ook relevant op het moment dat iemand politieke verantwoording af wil leggen binnen zijn eigen partij. Betrokkene moet daartoe dan wel in de gelegenheid zijn. Dat die informatie soms vertrouwelijk is, is evident en daar is op zich niets mis mee. Te vaak hebben wij echter het gevoel dat de informatie vanuit het College fragmentarisch is en niet altijd ter beschikking wordt gesteld op het moment dat dat mogelijk is. Daarmee beïnvloedt zij de politieke besluitvorming. Daar willen wij wat aan doen. Al is het maar om te kunnen komen tot een zorgvuldige afweging voor er beslissingen moeten worden genomen. Ook de betrokken leden van de partij kunnen alleen dan adequaat worden geïnformeerd. In het licht van het vorenstaande zullen wij alle, legitieme, middelen gebruiken die wij noodzakelijk achten om de onderste steen boven te krijgen in die dossiers waar wij dat nodig achten.

 

Untitled-8

Samenstelling