Flor de Oliva - Heusden Transparant

Logo HT
Title
Ga naar de inhoud
Komkommertijd

Zo kan deze periode, zomervakantie, wel worden betiteld als het over de Heusdense politiek gaat. Echter kennelijk wordt er nog wel gewerkt, immers dat mag worden opgemaakt uit een artikel dat enkele weken gelden in het Brabants Dagblad verscheen over de inzameling van afval in Heusden.

Sinds medio 2017, dus voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, is men in Heusden geleidelijk over gestapt naar het “omgekeerd inzamelen”. Dit nieuwe beleid had voornamelijk tot doel de afvalstromen beter te scheiden wat uiteindelijk moest leiden tot minder restafval!. Dat met name oudere bewoners en mensen die slecht ter been zijn door dat beleid de klos waren, ach dat nam men bij de gemeente wel voor lief. Moest de buurman het afval maar wegbrengen. En ongetwijfeld zou het ook nog goedkoper worden. De wethouder had een streven voor wat betreft volumes die in 2020 gehaald zou moeten worden.

Uit bovengenoemd artikel valt op te maken dat de doelen die de wethouder voor ogen had, in 2018 al gerealiseerd worden. Mooi zou je denken. Vergeet het, als beloning mogen de inwoners van Heusden in 2019 aanzienlijk meer gaan betalen want er wordt veel minder restafval ingezameld dan verwacht en de incidentele kosten zijn circa 4 ton hoger. De argumenten die de wethouder aanvoert staan in schril contrast tot eerdere uitlatingen van dezelfde wethouder in de aanloop naar de invoering van het omgekeerd inzamelen. En bij een incidenteel probleem hoort geen structurele verhoging.
Overigens, los van het feit dat het ronduit schandalig is dat de inwoners als beloning meer moeten gaan betalen. Recent was ik een paar weken in Drunen en ik ben mij werkelijk rot geschrokken van de hoeveelheid afval die, onder andere buiten de kernen, maar ook bij de afvalcontainers wordt gedumpt.

Naar mijn mening heeft de gemeenteraad, en natuurlijk in het bijzonder de coalitie, zich in de aanloop naar het omgekeerd inzamelen van alles door de wethouder op de mouw laten spelden. De Heusdense bevolking is gewoon gepiepeld. Maar ja, de verkiezingen zijn voorbij, het pluche is verdeeld en in 2022 gaan wij de inwoners weer van alles beloven.
Een gemeenteraad met die ook maar enigszins last heeft van verantwoordelijkheidsgevoel richting inwoners, stuurt deze wethouder met pek en veren de straat op.

Naar alle waarschijnlijkheid zal dit niet gebeuren, de coalitiepartijen zullen de wethouder wel in bescherming nemen. Zoals gebruikelijk.

Adios Amigos,

Flor de Oliva
© 2018 - Heusden Transparant. Alle rechten voorbehouden.
Webhosting & Design by Conective.nl
anbi
Terug naar de inhoud